Cruising zeilen

Elvstrom cruising zeilen bieden u de ultieme manier om te genieten van een ontspannen tijd op het water. Of u nu op zoek bent naar een verre bestemming of gewoon wilt ontsnappen aan het dagelijkse leven, met onze cruising zeilen kunt u volop genieten van het zeilen en van de omgeving. 

Onze zeilen zijn gemaakt volgens de  modernste technologieën, maar toch geproduceerd aan concurrerende prijzen zodat u zich volledig kunt ontspannen en genieten van elke zeiltocht. Laat u verrassen door het comfort en de beleving die de Elvstrom cruising zeilen u bieden en maak van elke tocht een onvergetelijke ervaring. Geniet van de wind in uw haren, de golven onder uw boot en de ongeëvenaarde vrijheid van het zeilen met Elvstrom.

“Sail into hygge met Elvstrom cruising zeilen, beleef een fijne, warme sfeer van samenzijn en genieten op het water.”

toer grootzeil

Toer grootzeil

U bent een toerzeiler maar toch zijn zeilprestaties voor u net zo belangrijk als voor wedstrijdzeilers. Uw eisen aan een toer grootzeil zijn dan ook hoog: ze moeten robuust, duurzaam en betrouwbaar zijn en mogen weinig onderhoud vragen. Kiest u een klassiek dacron zeil of gaat u voor membraanzeilen? Gaat u voor een conventioneel grootzeil met korte zeillatten? Of kiest u voor een eenvoudig oprolbaar grootzeil in de mast. Gaat u voor cross-cut of triradiaal? Allemaal vragen die wij graag voor u beantwoorden.

toer genua

Toer genua / fok

De meeste voorzeilen op toerboten worden op een rolsysteem gevaren. Dat is gebruiksvriendelijk en veilig en u hoeft dan binnen geen zeilen weg te stouwen zodat uw interieur niet te lijden heeft en u binnen geen plaatsgebrek hebt. Volstaat één rolgenua of heeft u meerdere voorzeilen van verschillend formaat nodig?  En wordt het een genua of liever een zelfkerende toerfok? Onze voorzeilen kunt u gedeeltelijk inrollen om te reven. Als u liever niet van zeil wisselt, dan is een praktische allround toerfok de ideale oplossing voor u. Wij beantwoorden uw vragen graag.

toer gennaker zeil

Toer genakker / Code Zero

De A0  of Code Zero is een ideaal zeil voor een optimale snelheid. Het wordt gebruikt bij lichte en matige wind met schijnbare windhoeken van bijna aan de wind tot ongeveer 120 graden. Dit oorspronkelijk typische wedstrijdzeil is ondertussen ook beschikbaar voor  de moderne toerzeiler. Een toer code zero is ongeveer 70 tot 100% groter dan de fok. Daarmee verbetert de code zero de lichtweereigenschappen van uw boot aanzienlijk. Bovendien is het zeil erg gemakkelijk te bedienen. De Code zero is de ideale oplossing voor jachten met niet overlappende voorzeilen. Twijfelt u nog of dit zeil wel geschikt is voor u?