EKKO zeilen

Elvstrøm Sails is de eerste zeilmakerij die zeilen maakt van gerecycleerde petflessen. We zijn daarmee pionier op het vlak van duurzame en milieuvriendelijke zeilen.

Een EKKO zeil is gemaakt van gerecycleerd, plastic flessenmateriaal. Bij onze laminaat zeilen bestaat de EKKO- versie uit een 100% gerecycleerde polyestervezel en een gerecycleerde taffeta die beide worden gecombineerd tot een EPEX-zeil. Bovendien wordt alles gemaakt op een milieuvriendelijke manier. 

ekko zeilen

Gerecycleerde plastic flessen, Recycleerbare materialen

De grondstoffen die worden gebruikt, zijn gerecycleerde materialen die we verwerken in onze producten. Niet alleen voor zeilen maar ook voor andere consumentenproducten.

Plastic flessen zijn een enorme bedreiging voor het leven onder water, maar langs de andere kant bieden plastic flessen het voordeel dat ze kunnen worden gerecycleerd om vervolgens verwerkt te worden in allerlei nieuwe producten, waaronder onze EKKO zeilen. 

Wij werken samen met de Deense organisatie Plastic Change, die zich wereldwijd en politiek inspant om de exponentiële groei van plasticvervuiling tegen te gaan. 

duurzame zeilen

Onze duurzaamheidsaanpak

EKKO is onze bijdrage en ons antwoord op de wereldwijde vraag van de natuur voor een duurzame aanpak. Het engagement bij Elvstrøm Sails is groot. Het gaat niet alleen om de producten die we op de markt brengen en de materialen die we gebruiken maar ook om de middelen die we gebruiken om onze producten te maken.

Gebruik van elektriciteit en warmte, de indirecte materialen die we gebruiken voor verpakkingen en hoe we afval sorteren en verminderen dragen allemaal bij aan onze duurzame aanpak. We hebben ook aandacht voor de werkomgeving die we creëren.

De lijst van initiatieven en mogelijkheden is lang. Deze aanpak en mentaliteit past ons en we vinden dit de enige juiste reactie op het wereldwijde klimaat-en milieuprobleem. 

ekko zeilen

Elektriciteit 100% uit windenergie, verwarming uit klimaatvriendelijke houtsnippers

Tijdens het uitoefenen van onze passie worden we gedreven door een natuurlijke bron: de wind. Met een Elvstrøm-zeil als energiebron maakt u daar nog een  duurzame keuze bovenop. Uw zeil wordt dan immers ook geproduceerd met CO2-neutrale energie uit wind.

De productieruimtes van Elvstrøm Sails draaien volledig op 100% schone elektriciteit – windkracht – opgewekt door Deense windmolens. 

We kopen ook extra windenergie om de elektriciteit van onderleveranciers buiten Denemarken te dekken. Ook gebruiken we klimaatvriendelijke verwarming om onze fabriek  te verwarmen.

ekko zeilen

Wij zijn afhankelijk van elkaar

We zijn er ons terdege van bewust dat wij slechts een deel van de oplossing zijn voor een duurzamere toekomst. Wij zijn immers afhankelijk van onze partners in de sector om dezelfde agenda na te streven en er is nog een lange weg te gaan.

Voor  u een keuze, voor ons een must

We bieden de EKKO-zeilen aan als een mogelijke optie. Of u wilt deelnemen aan onze reis naar een duurzame toekomst is aan u. Het is niet altijd de meest prijsbewuste, maar wel de meest verantwoorde keuze. We kunnen alleen maar hopen dat u ons wil vergezellen naar een betere en schonere toekomst. Doe mee met onze reis en zoek naar het EKKO label.