Elvstrøm Sails lanceert nieuwe generatie EPEX zeilen

De combinatie van de geavanceerde EPEX gepatenteerde technologie en materiaalwetenschap maakt de nieuwe EPEX nanno structuur met een minimum aan lagen tot een ultralicht en toch duurzaam zeil. Een mooi nieuw alternatief voor clubracer kampioenen en veeleisende cruisers.

Product Development Manager van Elvstrøm Sails, Flemming Christensen vertelt ons:

“Dit is echt een unieke ontwikkeling van onze EPEX-technologie, waar we intensief aan hebben gewerkt. Het gebruik van vlak uitgespreide koolstofvezels en een geïntegreerde koolstofvezel die we Power Absorption Strips™ noemen, is een interessant nieuw gegeven. De platte koolstofvezel is een enorme stap voorwaarts in de zeilmaakerij en we zijn verheugd om het eerste product in onze nieuwe generatie te zien”.

Met de nieuwe generatie platte koolstofvezels en geïntegreerde koolstofvezelversterkingen heeft de EPEX nanno een lichtere en dunnere kernstructuur zonder compromissen te sluiten op het gebied van rek en vorm.

Het membraan is aanzienlijk lichter dan het lichtste taffetamembraan. Het polyester oppervlak biedt slijtagebescherming wat resulteert in een veel duurzamer zeil dan normale wedstrijdmembranen zonder uitwendige bescherming.

Flemming Christensen voegt er aan toe:

“De EPEX nanno is een hoogwaardig product dat we samen met onze partner Quorning Boats hebben ontwikkeld en getest. De Dragonfly trimarans creëren zeer hoge belastingen en vereisen daarom  sterke zeilen. Met EPEX nanno zijn we in staat om een licht, maar sterk zeil te bieden met een zacht oppervlak voor zowel mono- als multihulls!”

Elvstrøm Sails brengt met deze nieuwste ontwikkeling in EPEX membraantechnologie het moderne zeilen alweer naar een hoger niveau.